Sıkça Sorulan Sorular
Yeni aldığınız jeani giymeden önce mutlaka yıkamalısınız.
Kot pantolonunuzu ters çevirerek yıkayın ve mutlaka yıkarken soğuk su kullanın. Sıcak su kullanırsanız jeaniniz çeker.
Jeaninizi tek yıkayın. Diğer kıyafetlerinizle beraber yıkarsanız jeaninizin akıttığı boya diğer kıyafetlerinizi boyayabilir.
Jeaninizi durularken durulama suyuna sirke katın.Korkmayın sirke kokusu kalıcı değildir. Kotunuzu kurutmak için astığınızda sirke de 5 dakika içinde buharlaşır ve hiç koku bırakmaz.Üstelik tamamen organik. Sirke boyanın jeane iyice mühürlenmesini sağlayacaktır. Tabi jeani elde yıkarsanız çok daha iyi olur. Sirkeli suya iyice bastırıp jeanin sirkeyi emmesini sağlamış olursunuz. Elde yıkadığınızda jeanin şeklinin bozulmasını da engellemiş olursunuz.
Jeaninizi yıkadıktan sonra kurutucuda kurutmayın asarak kurutun. Bu özellikle jeanin şeklinin bozulmaması için gerekli.
Diğer bir yöntem de: kot pantolonunuzu bir saat tuzlu suda bekletmek. Böylece tuz jeane iyice nüfuz edecek ve jeanin boya akıtmasını engelleyecektir.
Bütün bu adımları uyguladıktan sonra artık jeaninizin boya akıtmadığını göreceksiniz.
Category:
Bir yanıt yazın
Kot pantolonlar diğer pantolon çeşitlerine göre biraz daha sert bir kumaşa sahiptir. Bu sebeple daha güzel bir ütüleme işlemi yapmak için buhar ve varsa ütünüzün su kısmını kullanmanızı öneririz. Bu işlemleri yapmadan önce pantolonun iç kısmında yer alan uyarıları kontrol ederseniz daha sağlıklı sonuçlar alırsınız.
Pantolonu tersinden ütülemeniz ütü hatalarınızı daha kolay gidermek için iyi bir yöntemdir. Aynı zamanda ürünün kullanım ömrünü de uzatmış olursunuz.
Daha sert bir kumaş yapısına sahip olduğu için diğer türlere göre daha fazla buhar uygulamanızı öneririz. Böylece pratik bir şekilde kırışıklıkları açabilirsiniz.
Dikiş izlerini takip ederek ütülemek, kot pantolonları ütülemek için en kolay tekniklerden biridir.
Kumaş Pantolon Nasıl Ütülenir?
Kumaş pantolon çeşitleri oldukça fazladır. Bu sebeple hangi tarz bir kumaştan üretildiğini ve nasıl ütülenmesi gerektiğini uyarılarını okuyarak öğrenebilirsiniz. Bu bilgiler sizi en doğru sonuca ulaştıracaktır. Ütülerken dikkat edilmesi gereken noktalar;
Ütünüzün ayarını kumaş türüne uygun olan veya uyarılarda yer alan ayara getirmelisiniz.
Çizgisini kaybetmeden ütüleyebilmeniz için bu çizgileri referans alarak ütüye başlamanızı öneririz.
Açılmayan kırışıklar varsa ve eğer buhar kullanımı ile ilgili bir uyarı yoksa buhar kullanmanız işinizi kolaylaştırabilir.
Keten Pantolon Nasıl Ütülenir?
Keten kumaşı sert bir yapıya sahip olduğu için ütülerde yer alan keten modunda ütülenmesi daha iyi sonuçlar verir. Eğer ütünüzde keten modu yoksa uyarılar bölümünde yer alan modda ütüleyebilirsiniz. Daha kolay açılabilmesi için keten pantolonunuzu nemliyken ütülemeye başlayabilirsiniz. İşinizi kolaylaştıracak diğer ipuçları;
Pantolonun bacak bölümlerini üst üste değil de ayrı ayrı ütülemenizi öneririz. Böylece istenmeyen ütü çizgilerinin oluşmasını önleyebilirsiniz.
Bacak arası kısmını ütülemek isterseniz en kolay yöntem o bölgeyi ütü masasının dar kısmına geçirerek ütülemektir. Bu şekilde herhangi bir kırışıklık kalmadan ütüleyebilirsiniz.
Ütünüzün buharını açıp pantolonunuzun üzerinden değmeden geçirirseniz daha parlak bir görünüm elde edebilirsiniz.
Category:
Bir yanıt yazın
Kot nasıl yıkanır: Üç seçenek
Kotlarınızı dondurun. Kulağa çılgınca gelebilir ama kotlarınızı dondurmak, cildinizden kotunuzun dokusuna bulaşan bakterileri öldürmek için birebirdir. Kotunuzu ters çevirin, derin dondurucuya koyun ve bütün gece bekletin. Sabah kotunuzu dondurucudan çıkarın ve 20 dakikalığına kurutucuya atın. Böylece kotlarınız hem temiz kalacak, hem de şeklini kaybetmeyecektir.
Kotunuzu ters çevirin, lavaboya su doldurup bir kapak çamaşır deterjanı ekleyin ve kotu suya batırın. Dikkatli bir şekilde kumaşı ellerinizle ovun. Kirler çıktıktan sonra, kotu kuruması için asın. Böylece kotunuz hava alacak ve daha uzun süre ferah kokacaktır.
Çamaşır makinenizi en düşük ısıya getirin ve kotunuzu ters yıkayın. Isı ne kadar artarsa, kotunuzun renk atma olasılığı o kadar yüksek olacaktır. Kotlarınızı az bir miktar çamaşır deterjanıyla, etiketindeki yıkama önerilerine uygun olarak yıkayın. Kotunuz nemliyken dikişleri esneterek,7 kotunuzun çekmesini önleyebilirsiniz.
Category:
Bir yanıt yazın
Çivit mavi renkte katlanan paçalardan bol paça modellere, oradan da bugünkü dar paçalara kadar gelen ve biçimi sık sık değişen kot pantolon, 20. yüzyılın ikinci yarısından sonra moda dünyasının vazgeçilmez bir unsuru oldu. Bu pantolonun ortaya çıkışı ise tümüyle kullanışlı ve dayanıklı olma özelliğine dayanıyor.
Levi Strauss kot pantolonun yaratıcılarından biri olarak görülüyor. İlk kot pantolon 1873’te, California’daki Altına Hücum devrinin hemen ardından üretilmişti.
İnternet sitesindeki bilgilere göre Almanya’nın Bavyera bölgesinde doğan Strauss 1853’te New York’tan San Francisco’ya taşınıp bir toptancı dükkanı açıyor.
Jacob Davis adlı terzi müşterisi yeni tasarladığı bir pantolonun satışını yapacak bir iş ortağı aradığını söylüyor. Erkeklerin iş pantolonunu ekleme noktalarını perçinle tutturarak daha sağlam kılan bu tasarımın patenti 1873’te Jacob Davis ve Levi Strauss A.Ş’ye veriliyor. Böylece iş kıyafeti alanında yeni bir giysi ve ilk kot pantolon ortaya çıkıyor.
Fransız köken
Kot pantolonun kumaşı denim ise Fransa’nın Nimes kentinden adını alıyor. Bölgenin orijinal adı Serge de Nimes Amerikalıların ağzında denim haline gelmiş. Bu bölgeye özgü çivit mavisi özel dokuma pamuklu kumaşlar 19. yüzyılda Cenovalı gemicilere pantolon yapımında kullanılıyor. Kot pantolonun İngilizce karşılığı olan ‘jeans’ kelimesinin de Cenova’nın Fransızca adı ‘Gênes’ten kaynaklandığı sanılıyor.
Category:
Dear Sir / Madam ,
We Urgently Needed Your Company Jeans, Shirt, Garments, Leather, Apparel & Textile Products For Contract Supply;
And For Further Explanation, kindly Email Us On; armaru33@gmail.com, armaru1@outlook.com,
Looking forward hearing from You Urgently,
Your Beloved Brother,
Mr. Armaru Ubachi,
Tele: 0022893015599,
Armaru Investment Company,
Emails: armaru1@outlook.com, armaru33@gmail.com,
Lome,TOGO,
West Africa.